Biroja pāreja no darbagrupas sistēmas uz domēna sistēmu un tās konfigurēšana - Cekulis, Uģis (Latvijas Universitāte, 2014)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot centralizētu sistēmu - domēnu sistēmu, kas ļaus tīklu administratoram pārvaldīt esošo tīklu centralizēti, pie vienas darbstacijas. Darbs tiks izstrādāts izmantojot Windows 2008 R2 servera operētājsistēmu, uz kuras tiks uzstādīta “Active Directory Domain Services” servera funkcija, kā arī citas nepieciešamās un saistītās servera funkcijas. Rezultātā ir izveidota funkcionāla domēnu sistēma, kurā biroja darbinieki var pieteikties, izmantojot sev izveidotos lietotāju kontus. Lietotāji var veikt darbības, balstoties pēc domēnā uzstādītajiem drošības un piekļuves iestatījumiem.

Main goal of this qualification work is to create a centralized system called domain system which will allow network administrator to manage the network centralized from one workstation. Work will be done with use of Windows Server 2008 R2 server operating system on which will have installed “Active Directory Domain Services” server role as well as other necessary and related server roles. As result functional domain system has been created where employees of the office can log on with the use of their unique accounts. Users can perform actions, based on permission and security settings set up in domain.
Office transition from workgroup system to domain system and its configuration
Keywords: Datorzinātne