Sauzemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas tirgus Latvijā - Skrastiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas tirgus Latvijā.” Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligāto civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas analīzi Latvijā, izvirzīt priekšlikumus tirgus līderu darbības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Darba pirmajā daļā autors izpēta sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligāto civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas darbības principus Latvijā. Darba otrajā daļā tiek analizēti sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku OCTA apdrošināšanas darbības rādītāji Latvijā, lai varētu izvērtēt apdrošināšanas tirgus situāciju Latvijā un noteikt tirgus attīstības tendences. Darba trešajā daļā autors izpēta un izanalizē tirgus līderu darbības rādītājus, lai varētu noteikt problēmas un izvirzīt priekšlikums to darbības pilnveidošanai.Bakalaura darba apjoms ir 77 lpp, tajā iekļauti 18 attēli, 17 tabulas un pievienots 1 piel.

Bachelor work thesis is “Compulsory motor TPL insurance market in Latvia”. Bachelor work target is based on Compulsory motor TPL insurance analysis in Latvia, present suggestions to market leaders for their activity development. Bachelor work consists from tree parts. In first part author research Compulsory motor TPL insurance operating principles in Latvia. In second part being analysed Compulsory motor TPL insurances performances in Latvia, for market situation estimation in country and define market trends. In third part author research and analysis market leader performance characteristics, for problem determination, sets the proposals for their market activity development and growth.Bachelor`s work capacity is 77 pages, what includes 18 images, 17 charts and 1 annex. In work process used 41 literature sources.
Compulsory motor TPL insurance market in Latvia
Keywords: Ekonomika