Vara padomju telpā M. Fuko skatījumu prizma - Piļugins, Dobriņa (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba “Vara padomju telpā M. Fuko skatījuma prizmā” mērķis ir pētīt varas un kontroles sociālajā realitātē problematizāciju padomju un postpadomju telpā Fuko politiskās filozofijas diskursa ietvaros. Par pētījuma konceptuālo ietvaru izmantoti Mičela Dīna un Oļega Harhordina pieejas, traktējot padomju telpas vēsturisko realitāti Mišela Fuko filozofijas prizmā. Darbā tiek analizēti nevis vēsturiski notikumi, bet varas koncepcija, lielu uzmanību pievēršot jaunas identitātes konstruēšanai sociālās realitātes ietvaros.

The main purpose of this master's project "Gaze through the prism of M.Foucault, at the authorities in the Soviet space" is to study the problems of power and control in social reality in Foucault's political and philosophical discourse in the historical context of the USSR. The conceptual subject of the study is based on the approach of M. Dean and O. Kharkhordin to the historical reality of Soviet power through the prism of Foucault's philosophy. This project reviews and analyzes the concept of power and not historical events, paying great attention to building new identity within the boundaries of social reality.
Gaze through the prism of M.Foucault, at the authorities in the Soviet space
Keywords: Filozofija; vara; disciplinārvara; uzraudzība; sociālā realitāte; identitātes konstruēšana