Degvielas tirdzniecības uzņēmuma veiktspējas analīze. - Šķesters, Jānis (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba nosaukums ir degvielas tirdzniecības uzņēmuma veiktspējas analīze. Bakalaura darba mērķis ir, analizējot speciālu literatūru, noskaidrot izvēlētā uzņēmuma veiktspēju, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus veiktspējas stāvokļa uzlabošanai uzņēmumā. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā aprakstīta veiktspējas un finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā aprakstīta informācija par uzņēmumu un tā tuvākajiem konkurentiem, kā arī veikta finanšu analīze. Trešajā nodaļā salīdzināti galvenie veiktspējas rādītāji ar tuvākajiem konkurentiem. Uzņēmuma veiktspējas analīzes rezultātā izstrādāti un analizēti jauni galvenie veiktspējas rādītāji, un sastādīti priekšlikumi uzņēmuma veiktspējas uzlabošanai nākotnē.

The title of the bachelor's thesis is a performance analysis of a fuel trading company. The aim of the bachelor's thesis is to analyze the special literature, to find out the performance of the selected company, to draw conclusions and develop proposals for improving the performance situation in the company. The bachelor's thesis consists of three chapters. The first chapter describes the theoretical aspects of performance and financial analysis. The second chapter describes information about the company and its closest competitors, as well as financial analysis. The third chapter compares key performance indicators with the closest competitors. As a result of the company's performance analysis, new key performance indicators have been developed and analyzed, and proposals for improving the company's performance in the future have been made.
Fuel trading company performance analysis.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; uzņēmuma veiktspējas analīze; galvenie veiktspējas rādītāji; finanšu stāvokļa analīze; degvielas tirdzniecības uzņēmums