Vizuālās pārliecināšanas līdzekļi saldumu reklāmās žurnālos "Santa", "Cosmopolitain", "Una", "Lilit" 2002. un 2007. gadā - Pērkona, Liene (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā „Vizuālās pārliecināšanas līdzekļi saldumu reklāmās žurnālos „Santa”, „Cosmopolitan”, „Una”, „Lilit” 2002. un 2007.gadā” analizēts jautājums par saldumu reklāmu veidošanā izmantotajiem vizuālās pārliecināšanas līdzekļiem, kas palīdz iedarboties uz uztvērēja apziņu, pozicionējot reklamēto produktu kā vēlmju piepildījumu. Darba teorētisko bāzi veido teorētiskās nostādnes par komunikāciju, reklāmu, semiotikas pamatprincipiem un vizuālās pārliecināšanas līdzekļiem. Bakalaura darba praktiskajā daļā ar semiotikas analīzes palīdzību veikta saldumu reklāmu analīze, konstatējot vizuālās pārliecināšanas līdzekļu izmantojumu un mērķi. Darba trešajā daļā vizuālo pārliecināšanas līdzekļu efektivitāte pētīta auditorijas skatījumā ar fokusgrupu interviju palīdzību. Pētījuma gaitā secināts, ka ne visu reklāmu saturs auditorijas skatījumā tiek interpretēts saskaņā ar vizuālās pārliecināšanas līdzekļu teorētiskajiem efektiem.

In bachelors work “Tools of visual persuasion in sweets advertisements in magazines "Santa", "Cosmopolitan", "Una", "Lilit" year 2002 and 2007” has been examined topic about tools of visual persuasion, which are used in advertisements to show the product as a fruition of the wishes . In theoretical part of the work is viewed theoretical approaches about communication, advertisements, basic principles of semiotics and tools of visual persuasion. In bachelors work empirical part there have been made semiotic analysis of sweets advertisements, to study, which of the visual persuasion tools are used in advertisements and with what purpose. In the third part of the work there have been researched in focus group interviews, how effective are tools of visual persuasion in viewpoint of audience. In the process of research there have been made conclusion that content of all advertisements in viewpoint of audience are not interpreted according to visual persuasion tools theoretical effects.
Tools of visual persuasion in sweets advertisements in magazines "Santa", "Cosmopolitain", "Una", "Lilit" year 2002 and 2007
Keywords: Komunikācijas zinātne