Administratīvie akti, kuri rada tiesiskas sekas vairākām, noteiktām personām - Freimane, Dārta (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā pētītas administratīvās lietas, kurās lēmumi pieņemti attiecībā par vairākām, noteiktām personām tieši administratīvā akta adresātu kontekstā. Darba mērķis ir izpētīt vairāku, noteiktu personu, kas ir administratīvā akta adresāti, ietekmi uz administratīvo procesu iestādē un tiesā. Darbā analizēti minēto lēmumu adresātu veidi, adresātu procesuālās tiesības un lietu izskatīšanas būtiskākie materiāltiesiskie un procesuāli tiesiskie aspekti. Pētījuma rezultātā autore konstatē virkni problēmjautājumu pamatā tiesību normu piemērošanas jomā, kam autore sniegusi iespējamos risinājumus. Tāpat autore secina, ka praksē pastāv Administratīvā procesa likumā neminēts administratīvā akta adresātu veids – adresātu kopība. Darbā ir ievads, piecas nodaļas ar četrām apakšnodaļām, kopsavilkums un izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts.

Master’s Thesis investigates administrative cases in which decisions have been made on multiple, identifiable persons in the context of the addressees of administrative acts. The objective of this research is to investigate the effect multiple, identifiable persons as administrative act addressees have on administrative process in institutions and the courts. The author analyzed the kinds and nature of adressees, their procedural rights and the most important substantive and procedural legal issues in hearing cases regarding multiple persons that are addressees. The author found a series of challenges based on the application of norms in the field, for which the author has provided possible solutions. The author concludes that in practice, there is a kind of addressees that is not mentioned in Administrative Procedure Act – addressees comunity. Thesis consists of an introduction, five chapters with four subdivisions, summary and list of resources.
Administrative acts with legal consequences to multiple, identifiable persons
Keywords: Juridiskā zinātne; administratīvais akts; nošķirams adresāts; personu apvienība; adresātu kopība; kopīpašums