Krievijas intereses Baltijas valstīs - Korejevs, Aleksis (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī darba fokuss ir vērsts uz vēsturiski pastāvējušu interešu sfēras esamību, kurš ir atguvis akadēmisko aktualitāti. Pētījumā tiek aplūkots Krievijas interešu spektrs Latvijā un Igaunijā, lai noskaidrotu, vai ir palielinājies Krievijas spiediens starptautiskajās organizācijās uz šīm valstīm pēc 2004. gada. Iegūstot nepieciešamos skaidrojumus iegūtiem rezultātiem. Tiek apskatītas Krievijas darbības ANO, EDSO un Eiropas Padomes ietvaros. Izanalizējot iegūtos datus, tiek noskaidrots, ka Krievija cenšas nosargāt vēsturisko, diasporu un starptautisko statusa nepārtrauktību, nodrošinot Krievijas esošas varas ilgtspējīgumu. Atslēgas vārdi: interešu sfēra, sociālais konstruktīvisms, diasporas, starptautiskās organizācijas, identitāte

This thesis focuses on once historically existed sphere of interests, which is gaining back its academic actuality. Author’s research examines Russia’s interest spectrum in Latvia and Estonia, to determine has Russia’s pressure grown since 2004 in the context of international organisations. By which academic explanations are provided. Thesis will stress Russia’s context of actions in UN, OSCE and Council of Europe. By analysing the results, author has found out its intentions to maintain historical, international and status of diaspora in the internal and external sphere of Russia’s current government power. Key words: sphere of interests, social constructivism, diaspora, international organizations, identity
Interests of Russia in the Baltic states
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)