Anizekonijas izmeklēšanas un optiskās korekcijas metodes - Amato, Luigi (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 26 drukātām lapām, tas satur 15 zīmējumus, 2 tabulas un 31 bibliogrāfijas avotus. Darba galvenais mērķis ir anizeikonijas pētījumi. Anizeikonija ir binokulārais defekts, kas ir saistīts ar attēlu, kas nonāk smadzenēs, atšķirību (1). Divas acis tad uztver atšķirīgus attēlus. Klīniski būtiku anizeikoniju ( attēlu izmēru atšķirība virs 2%) novēro apmēram 1-3,5% iedzīvotāju (2). Sākotnēji anizeikonija parādās pacientiem ar anizometropiju vai antimetropiju (lielāks attēls parādās acī ar lielāku plusu vai mazāku mīnusu). To novēro pacientiem ar slīpo astigmatismu un citām iegūtām optiskām un anatomiskām atšķirībām starp divām acīm, tādām kā afakija un pseidoafakija, kā arī pēc refraktīvās ķirurģijas (1-5). Atslēgas vārdi: anizeikonija, acu attēlu atšķirības, redzes korekcija

The Bachelor work is written in English on 26 printed pages and contains 15 figures, 2 tables and 31 bibliografy. Main objective of thesis is aniseikonia stydy. Aniseikonia is the binocular condition stemming from relative differences in the size and/or shape of the ocular images seen by the two eyes arriving at the visual cortex (1). The eyes perceive unequal images. Clinically significant aniseikonia (>2% image size difference) occurs in approximately 1% to 3.5% of the general population (2). Aniseikonia occurs primarily in patients having anisometropia or antimetropia (the larger image occurring in the eye with the most plus or least minus), significant oblique astigmatism ,and other inherent optical or acquired anatomic differences between the two eyes such as in aphakia and pseudophakia, and after corneal refractive surgery (1-5). Key words: aniseikonia, ocular images difference, correction of vision
Aniseikonia: methods of investigation and optical solutions
Keywords: Fizika