Sokrata tēls Johana Georga Hāmaņa darbā “Sokratiskās cēldomas” - Opincāns, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2016)
Šī darba mērķis būs sniegt nelielu ieskatu, kas ir arī kā interpretācija, problemātikā, kas saistīta ar Sokrata tēlu Hāmaņa darbā “Sokratische Denkwürdigkeiten” jeb “Sokratiskās cēldomas”. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, vispirms tiks indentificētas problēmas, kas rodas darbā ar Hāmaņa tekstiem. Sekojoši, tiks ieskicēti daži metodoloģiski apsvērumi, kuri varētu būt noderīgi strādājot ar šādu materiālu. Balstoties uz iegūtajiem secinājumiem, mēģināšu identificēt tēmu lokus, kas varētu būt saistāmi ar Sokrata tēlu. Visbeidzot, pievērsīšos Hāmaņa teksta analīzei, lai iezīmētos tēmu lokus ievietotu kontekstā, kur tie iegūst nozīmi.

The main goal of this paper is to give insight, which is also an interpretation, into problems in relation to character of Socrates in “Sokratische Denkwürdigkeiten” or “Socratic Memorabilia” by Johann Georg Hamann. In order to achieve this goal, the problems in working with this text, will be identified. Based on previous conclusions, there will be efforts to identify themes related to character of Socrates. Lastly, the text will be analyzed in order to set themes into context, where they will obtain a meaning
Character of Socrates in “Socratic memorabilia” by Johann Georg Hamann
Keywords: Filozofija; Sokrats; Johans Georgs Hāmanis; Apgaismība; Kristietība