Oracle Business Intelligence piegāžu automatizācija: problēmas un risinājumi - Gusevs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2018)
Galvenais darba mērķis ir izpētīt un atrast piemērotākos Oracle Business Intelligence automatizācijas risinājumus dažāda veida automatizācijas problēmām, kā arī, izmantojot piemērotākos automatizācijas rīkus un risinājumus, izveidot Oracle Business Intelligence risinājumu automatizētās piegādes no izstrādātāja izstrādes vides uz izstrādātāja testēšanas vidi, un no testēšanas vides uz klienta produkcijas vidi, tādā veidā uzlabojot izstrādātāju un citu speciālistu produktivitāti, risinājumu un piegāžu kvalitāti. Darbā ir izpētīta pieejamā informācija par Oracle Business Intelligence risinājumiem, komponentēm, risinājumu īpatnībām un struktūru, rīka trūkumiem un priekšrocībām, kā arī salīdzināti dažu citu konkurentu rīki BI jomā, analizējot pieejamo informāciju tīmeklī. Lai veiksmīgi būtu iespējams automatizēt risinājumus, apskatīti automatizācijas procesi, automatizācijas ieviešanas nepieciešamība, ieguvumi un trūkumi, kā arī daži rīki un pieejas. Balstoties uz izpētīto informāciju par automatizācijas procesiem, to atbalstošiem rīkiem un pieejām, tika izveidots un aprakstīts OBI automatizēto piegāžu process, kā arī izstrādes laikā sastapto problēmu apraksti, risinājumi un ieteikumi.

Oracle Business Intelligence continuous delivery: problems and solutions Main objective of the paper is to identify the best possible tools and solutions for Oracle Business Intelligence delivery automation and, based on gathered information, to create continuous integration and delivery processes of Oracle Business Intelligence solutions. Continuous integration and delivery is needed to deliver created solutions from development to staging and production environments, thus improving quality of the product and its deliverables as well as developer productivity. Paper contains detailed and thorough description of Oracle Business Intelligence solutions (its components, properties and structure), pros and cons as well as comparison with the similar BI tools within the similar price range. To successfully introduce continuous integration and delivery into the project, automation methodology and theory is described and multiple automation tools and technologies are compared and analysed. Based on analysed and described information, OBI automated delivery process is created, described as well as are described newly identified problems and suggestions for further automation of such delivery processes.
Oracle Business Intelligence continuous delivery: problems and solutions
Keywords: Datorzinātne; oracle; oracle business intelligence; piegādes; automatizācija