Modernā Ziemsvētku stāsta poētika. - Sadovska, Natālija (Latvijas Universitāte, 2014)
„Mūsdienīga Ziemassvētku stāsta poētika”: bakalaura darbs. – Rīga, 2014 – 38 lpp. Šis pētījums ir veltīts mūsdienīga Ziemassvētku stāsta poētikas izpētīšanai. Kā analīzes materiāls tika izmantoti krievu klasiķu un mūsdienu rakstnieku stāsti. Īpaša uzmanība veltīta žanra vēsturiskās attīstības un Ziemassvētku stāsta raksturīgāko īpašību pētījumam. Pētījuma gaitā identificētas žanra galvenās iezīmes, norādīts uz tradīcijas ievērošanu uz tās izmaiņām. Darbs ir paredzēts plašam lasītāju lokam, kurus interesē mūsdienu krievu literatūra. Atslēgvārdi: Ziemassvētki, mūsdienīgs stāsts, Ziemassvētku stāsts, žanra poētika, tradīcija.

„Poetics of a modern-day Christmas story’’: Bachelor’s Paper. Riga, 2014- 38p. The present research is dedicated to poetic of the modern- day Christmas story. Christmas stories of the Russian classics and modern Russian writers are subject of analysis. Special attention is paid to research of history of development of a genre and the main lines of a genre of the Christmas story are revealed. During research are revealed the main genre lines of the Christmas story, is noted following of tradition and its transformation. The research is aimed for wide range of readers, who are interested in modern Russian literature. Keywords: Christmas, modern story, Christmas story, genre poetics, traditions.
The Poetics of a Modern Christmas Story.
Keywords: Valodniecība