Eiro ieviešanas izdevumu un ieguvumu analīze - Jurevica, Agnese (Latvijas Universitāte, 2013)
2004.gada 1.maijā Latvija pievienojās Eiropas Savienībai, uzreiz kļūstot par Ekonomikas un monetārās savienības dalībvalsti ar izņēmuma statusu un saistībām ieviest eiro. Bakalaura pētījums ir būtisks, jo Latvijai eiro ieviešana ir obligāts nosacījums, tāpēc nepieciešams noskaidrot, kādi būs valūtas nomaiņas zaudējumi un ieguvumi gan Latvijai kopumā, gan katram iedzīvotājam atsevišķi. Bakalaura darba mērķis ir uz jauno Eirozonas dalībvalstu pieredzes analīzes pamata izstrādāt Latvijas iespējamo finansiālo ieguvumu un zaudējumu attīstības dinamiku, pievienojoties Ekonomikas un monetārajai savienībai. Darba rezultātā autore secina, ka eiro ieviešanai būs vairāk ieguvumu, nekā zaudējumu, un, ka pie efektīvas fiskālās politikas, Latvija spēs ieviest eiro 2014.gada 1.janvārī. Bakalaura darba apjoms ir 66 lappuses, ieskaitot 3 tabulas, 36 attēlus, autore ir izmantojusi 52 informācijas avotus. Atslēgvārdi: Ekonomikas un monetārā savienība, Māstrihtas kritēriji, eiro.

In Year 2004 Latvia has joined European Union, at once becoming a member state of EMU with a derogation and obligations to adopt euro. This Bachelor research is essential, because of obligatory adoption of euro in Latvia, which is the reason to clarify benefits and losses from currency change in Latvia as for a country, as well as for each inhabitant individually. The goal of bachelor work is on the basis of new Eurozone member state experience analysis to work out development dynamics of potential financial benefits and losses joining European Monetary Union. Bachelor author draws out conclusions that there will be more benefits than losses for the adoption of euro, and Latvia with effective fiscal policy will be able to introduce euro on 1st. January, Year 2014. Bachelor work consists of 66 pages, including 3 tables, 36 pictures, and author used 52 literatures sources. Key words: Economic and monetary union, Maastricht criteria, euro.
Analysis of expenses and benefits for Euro intoduction in Latvia
Keywords: Vadībzinātne