TV kanālu pieejamība, skatīšanās paradumi un auditorijas vajadzības Latgales pierobežā - Šaicāns, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “TV kanālu pieejamība, skatīšanās paradumi un auditorijas vajadzības Latgales pierobežā”. Problēma, kas ir apskatīta darbā - Latvijas televīzijas kanālu mazā pieejamība vai intereses trūkums par tiem Latgales pierobežā. Darbā ir izvirzīti 4 mērķi, kā rezultātā, noskaidrots, kādus TV kanālus izmanto Latvijas iedzīvotāji austrumu pierobežā, un kāds ir to viedoklis par tiem. Darbā izmantoti televīzijas, auditorijas un informatīvās telpas konceptu skaidrojumi. Pielietotā metodoloģija sastāv no: sekundāro datu analīzes, daļēji strukturētās intervijas ar pierobežas TV auditorijas pārstāvjiem un ar Kultūras ministrijas Mediju politikas nozares ekspertu. Darba rezultāts – Latgales pierobežas iedzīvotāji pārsvarā izmanto Krievijas televīzijas kanālus.

Bachelors work thesis is “TV channel accessibility, viewing habits and audience needs in Latgalian border area”. The problem is Latvian television channel limited availability or interest deficiency in the Latgalian border area. Bachelors work main goals are to clarify which TV channels are used by the inhabitants of Latvia in the eastern borderland, and what are their opinions on them. Bachelors work three methods are used - secondary data analysis, semi - structured interviews with border TV audience members and with the Ministry of Culture Media Policy industry expert. The result of work – Latgale border residents are predominantly used for the Russian television channels.
TV channel accessibility, viewing habits and audience needs in Latgalian border area
Keywords: Komunikācijas zinātne; televīzija; auditorija; kanāli; divas informatīvās telpas; Latgales pierobeža