Digitālo materiālu izmantošanas iespējas dabaszinību stundās 4.klasē - Virbicka, Lelde (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba temats: Digitālo materiālu izmantošanas iespējas dabaszinību stundās 4. klasē. Darba mērķis ir noteikt digitālo materiālu izmantošanas iespējas mācību procesā dabaszinību stundās 4. klasē. Mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi ir izpētīt un analizēt teorētisko literatūru pētāmās problēmas aspektā. Analizēt digitālo materiālu izmantošanas iespējas mācību procesā, pēc tam veikt praktisko darbu ar bērniem un apkopot iegūtos rezultātus. Darba autore savā pētījumā veica sākumskolas bērnu un skolotāju anketēšanu, pēc tam salīdzinot rezultātus. Tika veikts pedagoģiskais novērojums, kurā tika vērotas un salīdzinātas mācību stundas, kurā netika izmantoti digitālie materiāli un stundas, kurā digitālie materiāli tika izmantoti. Darbā tiek analizēts par digitālo materiālu izmantošanu stundās, kāds ir skolēnu viedoklis par to, ar kādām grūtībām ir jāsaskaras, izmantojot digitālos materiālus stundas laikā un kādi ir to ieguvumi. Praktiskajā daļā veic bērnu izvērtējumu, saistībā ar izvirzīto mērķi. Tiek plānotas un vadītas dabaszinību stundas, kurās tiek izmantoti autores izveidoti digitālie materiāli, pēc tam apkopoti un analizēti iegūtie rezultāti.

The aim of the work is to determine the possibilities of using digital materials in the teaching process in science lessons in the 4th grade. The tasks set to achieve the goal are to study and analyze the theoretical literature in the aspect of the researched problem. Analyze the possibilities of using digital materials in the learning process, then do the practical assessment with children and summarize the obtained results. In her research, the author conducted a survey of primary school children and teachers, then compared the results. A pedagogical observation was made while two types of lessons were conducted: lessons where no digital materials were given and lessons where digitals materials were provided. The results were compared. The paper analyzes the use of digital materials in lessons, what students think about the difficulties of using digital materials during the lesson, and what are the benefits. In the practical part, children were assessed in relation to the goal set before. Science lessons were planned and conducted based on digital materials created by the author. The last part of the research consists of summarized and analyzed results.
Opportunities for the use of digital materials in natural science lessons for 4th grade
Keywords: Skolas pedagoģija; dabaszinību stundas; digitālie materiāli; mācību process; science lessons; digital materials