Politisko partiju ideoloģijas 13. Saeimas vēlēšanās - Krukovska, Alise (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir :” Politisko partiju ideoloģijas 13. Saeimas vēlēšanās”. Darba izstrādē tika definēts mērķis: apkopot teoriju par politiskajām partijām, to uzbūvi un funkcijām, izskaidrot ideoloģijas jēdzienu un aprakstīt kādās ideoloģiskajās grupās tā izdalās, lai noskaidrotu partiju ideoloģisko piederību. Darba teorijas daļā tika apkopotas teorētiskās atziņas par to, kas ir politiskā partija, tās funkcijas, tika izskaidrots ideoloģijas jēdziens, politisko ideoloģiju dalījums “labēji/ kreisi” orientācijā un ideoloģiju dalījums idejiskajos virzienos: liberālisms, konservatīvisms, sociālisms un sociāldemokrātija, nacionālisms un zaļā ideoloģija. Darba pētnieciskās daļas izstrādē tika izmantota politisko partiju programmu kvalitatīvā kontentanalīze, kam tika pakārtota Manifesto Projekta grupas metode. Atslēgvārdi: politiskās partijas, politiskās ideoloģijas, priekšvēlēšanu programmas, “labējā/kreisā“ partijas orientācija, 13. Saeimas vēlēšanas.

The subject of the bachelor's thesis is: "Ideologies of political parties in the 13. Saeima elections". There was set such a goal: to summarize the theory of political parties, their structure and functions, to explain the concept of ideology and to describe in which ideological groups it is divided in order to find out the ideological affiliation of parties. The theoretical part of the work summarizes theoretical findings about what a political party is, its functions, explained the concept of ideology, the division of political ideologies in the "left/right" orientation and the division of ideologies into ideological directions: liberalism, conservatism, socialism and social democracy, nationalism and green ideology. In the development of the research part of the work was used qualitative content analysis of political party programs, to which the Manifesto Project group method was subordinated. Keywords: political parties, political ideologies, pre-election programs, “left/right” party orientation, 13th Saeima elections.
Ideologies of political parties in the 13. Saeima elections
Keywords: Politikas zinātne; politiskās partijas; politiskās ideoloģijas; priekšvēlēšanu programmas; “labējā/kreisā“ partijas orientācija; 13. Saeimas vēlēšanas