Debitoru parādi, to uzskaite un piedziņas metodes - Matīsa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba mērķis ir apskatīt debitoru parādu uzskaiti, kontroli, novērtēt piedziņas metodes, veikt debitoru parādu struktūras analīzi, novērtēt debitoru parādu ietekmi uz sabiedrības SIA „5.ATU” 2005. - 2006. gada finansiālās darbības rezultātiem un rast risinājumus debitoru parādu piedziņas problēmām. Diplomdarbs tiek veidots pamatojoties uz Latvijas Republikas likumdošanu. Darbā ir četras nodaļas, kas ir domātas izvirzītā mērķa sasniegšanai. Darbs satur 53 lappuses, četras tabulas un četrus grafiskos attēlus. Darba izstrādāšanai izmantotās literatūras, likumu, normatīvo dokumentu un citu informācijas avotu skaits ir 15. Atslēgas vārdi: debitoru parādi, debitoru parādu uzskaite, debitoru parādu norakstīšanas kārtība, piedziņas metodes, kredītpolitika.

Diploma’s main aim is to make an analysis of debtors debts structure, debt controlling procedures, to discover debt collection main problems and to find a solution how successfully to manage debts in the company. The research was done using the company’s data and the results of financial activities in year 2005 and 2006. The diploma is based on legislation of Republic of Latvia. Diploma contains four main parts which are subordinated to achieve the set target. It contains 53 pages, 4 tables, 4 graphic pictures and the number of such sources as reference literature, laws, normative documents and other sources of information is 15. Key words in here are as follows: debtors debts, debts control and analysis, debts depreciation rules, methods of debt collection, creditpolitics.
Show a debtor, their account and drive method
Keywords: Ekonomika