Hirosimas un Nagasaki traģēdijas atspoguļojums Japānas mūsdienu literatūrā - Donnere, Alīse (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbs ir par Hirosimas un Nagasaki traģēdijas atspoguļojumu Japānas mūsdienu literatūrā – tā saucamo atomkatastrofas literatūru (genbaku bungaku). Tiek apskatīti daži piemēri no dokumentālās un fikcionālās prozas – Iri un Tosiko Maruki, Akihiro Takahasi, Joko Otas un Kjoko Hajasi darbi, Hottas Josie romāns „Tiesas prāva”, Inoue Micuharu garstāsts „Zemes pikas” un Hara Tamiki stāsts „Ledus puķes”. Īpaša uzmanība tiek pievērsta Ibuse Masudzi romānam „Melnais lietus”.

The paper is about the reflection of the tragedy of Hiroshima and Nagasaki in modern Japanese literature – so called A-bomb literature (genbaku bungaku). It gives a view of some examples of documentary and fiction literature – the works of Iri and Toshiko Maruki, Akihiro Takahashi, Yoko Ota, and Kyļko Hayashi, Hotta Yoshiē’s novel “The Judgment”, Inoue Mitsuharu’s “Earthly Flocks” and Hara Tamiki’s “Ice flowers”. For the main theme of analysis was chosen Ibuse’s Masuji work “The Black Rain”.
The representation of Hirosima and Nagasaki in Japanese modern literature
Keywords: Āzijas studijas