Mākoņpakalpojumu izmantošana Android mobilo lietotņu izstrādē - Židele, Arta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba “Mākoņpakalpojumu izmantošana Android mobilo lietotņu izstrādē” sākumā ir izskaidrots, kas ir mākoņdatošana un mākoņpakalpojumi, ir uzskaitīti populārākie mākoņpakalpojumu sniedzēji 2023. gadā un mobilajās lietotnēs visbiežāk izmantotās mākoņpakalpojumu kategorijas. Vēlāk ir raksturoti dažu populāru mākoņpakalpojumu sniedzēju piedāvātie pakalpojumi dažās mobilajās lietotnēs visbiežāk izmantotajās mākoņpakalpojumu kategorijās, kā arī aprakstīta šo pakalpojumu integrēšana Android mobilajās lietotnēs, kuras autore arī izstrādāja. Izstrādātās lietotnes autore saglabāja GitHub repozitorijās. Darba beigās autore apkopo un salīdzina, kādas darbības ir jāveic, lai integrētu katras apskatītās kategorijas mākoņpakalpojumus.

In the beginning of the bachelor's thesis "Usage of cloud services in the development of Android mobile applications" is explained what cloud computing and cloud services are, the most popular cloud service providers in 2023 and the categories of cloud services that are most often used in mobile applications are listed. Later, the services offered by some popular cloud service providers in some of the cloud service categories that are most often used in mobile applications are described, as well as the integration of these services into Android mobile applications that also were developed by the author. Author saved these mobile applications in GitHub repositories. At the end of the thesis, the author summarizes and compares what steps need to be done to integrate the cloud services of each of the examined categories.
Usage of cloud services in the development of Android mobile applications
Keywords: Datorzinātne; mākoņdatošana; mākoņpakalpojumi; Android mobilās lietotnes; Kotlin; Java