Cilvēku tirdzniecības krimināltiesiskie aspekti - Gerasimova, Dana (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs ir veltīts cilvēku tirdzniecības pētīšanai. Cilvēku tirdzniecība ir viens no mūsdienu ienesīgajiem nelegālajiem ienākumu gūšanas veidiem. Lai izprastu situāciju mūsdienās, autore izpētīja cilvēku tirdzniecības vēsturisko aspektu, kura pamatā ir bijusi verdzība. Tika izpētīti arī divi Krimināllikumā ietvertie panti cilvēku tirdzniecību, attiecīgi tos skrupulozi izpētot. Papildus autore vēl izpētīja, kādi vēl ir cilvēku tirdzniecības veidi, kā arī to jaunākās tendences. Atslēgvārdi: cilvēku tirdzniecība, nosūtīšana seksuālai izmantošanai, verdzība.

. This master thesis is dedicated to make a research on trafficking in human beings. Trafficking in human beings is one of the world's most fastest growing criminal enterprise for illegal income. To understand the situation in nowadays, author of the thesis made a research of the historical aspect of the human trafficking which derived from the slavery. There was also a research of two articles of the Criminal Law of the Republic of Latvia which were scrupulously examined. In addition, the author has investigated what are other types of trafficking in human beings ,as well as its latest trends. Keywords: human trafficking, the transmission of sexual exploitation, slavery.
Criminal aspects of trafficking in human beings
Keywords: Juridiskā zinātne