Japānas tradicionālās un modernās kultūras izpausmes Masaši Kišimoto mangā „Naruto” - Terjavjainens, Emīls (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Japānas tradicionālās un modernās kultūras izpausmes Masaši Kišimoto mangā „Naruto”” ir veltīts Japānas tradicionālās un modernās kultūras izpētei, kas atspoguļota vienā no mūsdienu populārākajām mangām „Naruto”. Darba mērķis ir atrast, izpētīt un sistematizēt Japānas tradicionālās un populārās kultūras saistības ar „Naruto” mangas stāstu, personāžiem un idejām. Šī tēma ir aktuāla, jo „Naruto” manga ir viena no populārākajām mangām un tā gūst strauju popularitāti ārpus Japānas. Tāpēc šis darbs var tikt izmantots, lai izglītotu cilvēkus par japānas kultūras iezīmēm, kas atspoguļotas šajā mangā. Darbā tika secināts, ka visvairāk „Naruto” mangā parādās japāņu kultūras iezīmes, kas saistāmas ar vēsturiskajiem ņindžām un to tēlu no leģendām. „Naruto” mangā ir arī ļoti daudz atsauču uz šinto mitoloģiju un budisma idejām. Darbs sadalīts trīs daļās. Bakalaura darbā ir 67 lapaspuses.

Bachelor’s paper “Display of Japanese Traditional and Modern Culture in Masashi Kishimoto’s Manga “Naruto”” is devoted to the research of Japanese traditional and modern culture in one of today’s most popular mangas „Naruto”. The aim of this paper is to find, to study and to systematize the connections between Japanese traditional and modern culture and the story, characters and ideas in “Naruto” manga. This topic is important because “Naruto” manga is one of the most popular mangas and it quickly gains fame outside of Japan. For that reason this work can be used to educate people about Japanese culture depicted in this manga. It was concluded, that mostly Japanese culture associated with historical ninja and their legendary image that is depicted in “Naruto” manga. There is also a plenty of references to the Shinto mythology and Buddhist ideas in “Naruto” manga. This paper is divided into three parts. There are 67 pages in this Bachelor’s paper.
Display of Japanese Traditional and Modern Culture in Masashi Kishimoto’s Manga „Naruto”
Keywords: Āzijas studijas