Notiesāto personu resocializācijas process - Arkliņš, Gints (Latvijas Universitāte, 2012)
Attīstot cietumu sistēmu, galvenās rūpes tiek veltītas nevis ieslodzīto labklājībai, bet gan sabiedrības drošībai, ko veic pārdomāts un kvalitatīvs darbs ar ieslodzītajiem. Atstājot ieslodzīto tikai apsargu un uzraugu ziņā, nekādi nav iespējams pasargāt potenciālo upuri, ko ieslodzītais pēc atbrīvošanas sastaps, pārkāpjot cietuma slieksnim. Darba mērķis: Izpētīt notiesāto personu resocializācijas procesu Latvijā. Darba uzdevums: Notiesāto riska un vajadzības novērtēšana; Resocializācijas plāna izveides būtība; Notiesāto personu nodarbināšana ieslodzījuma vietās. Atslēgvārdi: Resocializācija, Sociālā rehabilitācija, Notiesātie, Diagnostikas komisija, Nodarbināšana.
Convicted persons in resocialization process
Keywords: Juridiskā zinātne