Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma klientu izpētes problēmjautājumi - Cirmane-Sorokina, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma klientu izpētes problēmjautājumi" ir veltīts klientu izpētes normatīvajām prasībām Latvijā, īpaši uzsverot to aspektus, kas rada praktiskas grūtības un izaicinājumus tiesību normu piemērotājiem. Darbā izmantota metodoloģiskā pieeja, ieskaitot likumdošanas analīzi, tiesu prakses apskatu un starptautisko pieredzi, lai sniegtu dziļāku izpratni par klientu izpētes procesa komplikācijām. Mērķis ir analizēt un izvērtēt, kā pilnveidot klientu izpētes procedūras, padarot tās efektīvas cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorismu finansējošām darbībām, vienlaikus nodrošinot, ka regulējums ir samērīguma principam atbilstošs un veicina sasniegt likumā izvirzītos mērķus.

The bachelor thesis "Challenges in Client Due Diligence under the Law on Prevention of Money Laundering and Financing of Terrorism and Proliferation" is dedicated to the regulatory requirements for customer due diligence in Latvia, with particular emphasis on the aspects that cause practical difficulties and challenges for those applying the law. The paper uses a methodological approach, including legislative analysis, case law review, and international experience, to better understand the complications of the customer due diligence process. The aim is to analyse and assess how to improve customer due diligence procedures to make them effective in the fight against money laundering and terrorist financing activities while ensuring that the framework is proportionate and contributes to achieving the objectives of the law.
Challenges in Client Due Diligence under the Law on Prevention of Money Laundering and Financing of Terrorism and Proliferation
Keywords: Juridiskā zinātne; klientu izpēte; risku novērtējums; patiesais labuma guvējs; politiski nozīmīga persona; klientu izpētes rīks