Videoservisu klāsta palielināšana un attīstīšana Latvijas Universitātē - Nartišs, Reinis (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba izstrādes laikā autors izpēta un analizē Latvijas Universitātē pastāvošo video servisu sistēmu. Maģistra darbā galvenie akcenti ir likti un galvenā uzmanība ir pievērsta straumēšanas servisiem. Autors ir apzinājis pasaulē šobrīd populāros straumēšanas medija formātus un serveru risinājumus, un tie ir salīdzināti ar šobrīd Universitātes piedāvātajiem straumēšanas servisiem. Maģistra darba rezultāts ir risinājums Latvijas Universitātes straumēšanas servisu nākamajam attīstības solim, kurš nostādītu Latvijas Universitāti video servisu piedāvājuma ziņā blakus vismodernākajām starptautiskajām mācību iestādēm.

Author of the paper has studied and analyzed the existing system of Latvian University`s video services. The main focus of master's course work is put on streaming services. The author has identified the most popular streaming media formats now in the world, and server solutions, and they are compared with those currently offered by the University streaming services. The result of this paper is a working solution to the Latvian University what takes streaming services into next level, which would place the Latvian University next to the most advanced international educational institutions in video services.
Expanding and developing video services in the University of Latvia
Keywords: Datorzinātne