Integrētās piesārņojuma novēršanas kontroles procedūras sistēmiskā analīze - Putniņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā “Integrētās piesārņojuma novēršanas kontroles procedūras sistēmiskā analīze” analizēta piesārņojošās darbības kategoriju piešķiršanas procesa specifika, operatoru skaita strukturālā un reģionālā analīze Latvijā, izvērtēti trūkumi, salīdzinājumam apskatītas arī procedūras Igaunijā, Somijā, Čehijā un ASV. Pamatojoties uz likumdošanā noteikto prasību analīzi, atbilstošās jomas zinātnisko literatūru, citu valstu pieredzi un nozares ekspertu intervijām, sniegti ieteikumi un uzlabojumi procesa uzlabojumiem Latvijā.

In the Master’s thesis “Integrated pollution prevention and control procedure systematic analysis”, the specifics of the pollution category allocation process have been analyzed. – The analysis of structural and regional number of operators in Latvia and the flaws of the system. For comparison, these procedures have been viewed in Estonia, Finland, Chech Republic and USA. Based on the required analysis set by the legislation, scientific literature on the subject, the experience of other countries and interviews with leading experts, suggestions for improvements in Latvia have been made.
Systemic analysis of the Integrated Pollution Prevention Control Procedure
Keywords: Vides zinātne; IPNK; A,B kategorijas; C kategorijas apliecinājumi; Piesārņojums; Piesārņojošā darbība