Pandēmiskās gripas A (H1N1) rāmējumi Latvijas dienas presē (2009. g. aprīlis - 2010. g. februāris) - Popova, Linda (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādi rāmējumi tika izmantoti ziņās par vīrusu A(H1N1), jeb „Cūku gripu”, riska komunikācijas ietvarā, koncentrējoties uz pieciem vispārējiem ziņu rāmjiem (generic frames) – atbildības, konflikta, humāno interešu, ekonomisko seku un morāles, ko definējuši masu mediju pētnieki, prof. Rassels Ņjūmans, prof. Marions Džasts un prof. Anna Kriglere (Neuman, Just & Crigler). Darba teorētiskajā daļā ir aplūkota riska komunikācijas un rāmējuma teorija, balstoties uz vadošo pētnieku teorētiskajām nostādnēm. Empīriskā darba daļā, darba autore, izmantojot kontentanalīzes un rāmējuma analīzes metodi noteica, kuri no iepriekš minētajiem vispārējiem rāmējuma veidiem, tika izmantoti ziņās par pandēmiju A(H1N1), un, vai laikraksti izmantoja vizuālo attēlu kā papildus elementu auditorijas uzmanības piesaistīšanai riska situācijai. Atslēgvārdi: pandēmija, rāmējumi, riska komunikācija, rāmējuma analīze, H1N1

Bachelor work objective is to explore what frames are used in news about pandemic influenza A (H1N1) or "Swine flu" in risk communication framework, focusing on five generic news frames - responsibility, conflict, human interest, economic consequences, and morality, defined by media researchers Neuman, Just & Crigler. The theoretical part is dealt with risk communication and framing theory based on the theoretical statements of leading researchers. In empirical part of bachelor's work the author, using content analysis and framing analysis methods took measurements to determine, which of the generic frames in news about pandemic A (H1N1) are present and does the newspapers used visual images as an additional element to attract the audience’s attention to risk situation.
Pandemic influenza A (H1N1) frames in Latvian daily press (2009 - 2010)
Keywords: Komunikācijas zinātne