Hiphopa grupas "Singapūras Satīns" satura analīze: auditorijas gaidas un vajadzības - Kadiševa, Olga (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Hiphopa grupas "Singapūras Satīns" satura analīze: auditorijas gaidas un vajadzības”. Darbā tiek pētīts, kādas ir auditorijas vēlmes un vajadzības, ko tā vēlas apmierināt, patērējot populāro mūziku, kā arī, ko auditorija sagaida no repa mūzikas žanra un vai grupas “Singapūras Satīns” dziesmu saturs un to pasniegšanas elementi atbilst šīm auditorijas gaidām un vajadzībām. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīta populārās kultūras teorija, repa mūzikas un hip-hopa kultūras raksturojums, lietojuma un apmierinājuma teorija, populārās kultūras teorija un auditorijas koncepts. Bakalaura darba ietvaros tika veikts pētījums, izmantojot trīs pētījuma metodes – interneta aptauja, fokusa grupas intervija un padziļinātā intervija. Pētījumā secināts, ka vajadzības, ko auditorija vēlas apmierināt patērējot mūziku parasti atkarīgas no auditorijas emocionālā stāvokļa un darbības, ko veic konkrētajā brīdī. “Singapūras Satīns” mūzika ir humora reps, kas radīts ar mērķi izklaidēt auditoriju. Hip-hopa grupa “Singapūras Satīns” spēj apmierināt tādas auditorijas vajadzības jeb vēlmes kā radīt pozitīvu noskaņojumu un justies izklaidētam, fiziski piedalīties dziesmā, gremdēties atmiņās, atceroties par dažādiem pagātnes notikumiem un cilvēkiem.

The subject of the bachelor's thesis is a “Hip hop group "Singapūras Satīns" content analyse: audience needs and expectations”. The thesis examines the audience's needs and desires that it wants to satisfy when consuming popular music, as well as audience expectations from rap music genre and whether the content of the “Singapūras Satīns” songs and their teaching elements match these audience expectations and needs. The theoretical part of the thesis deals with theory of popular culture, rap music and hip-hop culture, the uses and gratifications theory, popular culture theory and audience concept. The empirical part of the thesis uses both qualitative and quantitative methods: online survey, focus group interview and in-depth interview. The study concludes that the needs that an audience wants to meet when consuming music usually depend on the emotional state of the audience and on action taken at the moment. “Singapūras Satīns” music is a rap of humor created with goal of entertaining an audience. The hip-hop group “Singapūras Satīns” is most likely to satisfy the needs of an audience such as creating a positive mood and feeling entertained, physically participating in a song, immersing itself in memories of the various events and people of the past.
Hip hop group "Singapūras Satīns" content analyse: audience needs and expectations
Keywords: Komunikācijas zinātne; mūzika; hip-hops; populārā kultūra; auditorija; gaidas