Ēdienu un dzērienu sižetiskā simbolika F.Dostojevska poētikā (,,Nabaga ļaudis", ,,Netočka Nezvanova", ,,Piezīmes no Mirušo nama") - Siteņkaja, Karina (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis darbs ir veltīts „gastronomisko” simbolu ietekmes pētījumam dažāda laika un žanra F. Dostojevska daiļdarbu sižetēm. Pētījuma objekts ir sēkojoši rakstnieka daiļdarbi: „Nabaga ļaudis”, „Netočka Nezvanova” un „Piezīmes no Mirušo nama”. Darbs sastāv no teoretiskas un praktiskas daļām, kurā ir analīze par „gastronomisko” simbolu ietekmi uz daiļarbu sižetēm. Pētījuma rezultātā tika atklāts sakars starp ēdienu un dzērienu simboliku ar varoņu raksturiem, viņu rīcībām un domām, kā arī ar daiļdarbu sižetēm kopumā. Šis darbs var būt interesants filoloģiem, kā arī lasītājiem kopumā, kuriem šī tēma varētu būt interesanta.

This work is devoted to the research of food and drink simbolics influnence at the plot of Dostoevsky’s novels. The object of the research are Dostoevsky’s novels, written in different genre and time, these are: “Poor folk”, “Netochka Nezvanova” and “The House of the Dead”. The work contains two parts: theoretical and practical, that includes the analysis of “gastronomic” symbols influence on the plot. The results of the research revealed the connection between food and drink symbolic an hero’s characters, their acts and thoughts and the plots on the whole. The research is aimed to the philologists and the common reader, who is interested in the theme.
The Subject Symbolics of Food and Drink in the Poetics of F.Dostoyevsky (,,Poor folk", ,,Netochka Nezvanova", ,,The House of the Dead")
Keywords: Krievu filoloģija