Fizisko aktivitāšu organizēšana dabā sadarbības prasmju veicināšanai 3-4 gadu veciem bērniem - Dāle, Linda (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba temats: Fizisko aktivitāšu organizēšana dabā sadarbības prasmju veicināšanai 3-4 gadu veciem bērniem. Darba autors: Linda Dāle Vadītājs: Dr.sc.admin. Ilvis Ābeļkalns Darba apjoms: 3 nodaļas, 26 literatūras avoti, 5 pielikumi, kopā 41 lpp. Pētījuma mērķis: izpētīt 3-4 gadu vecu bērnu sadarbības prasmju veicināšanas iespējas organizējot fiziskās aktivitātes dabā. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā ir aprakstītas teorētiskās nostādnes 3-4 gadu vecu bērnu sadarbības prasmēm. Otrajā nodaļā ir aprakstīta fiziskās vides un kustību rotaļu nozīme sadarbības prasmju veicināšanā. Trešajā nodaļā ir piedāvātas un aprakstīts iespējamo aktivitāšu klāsts 3-4 gadu veciem bērniem. Nodaļā minētās aktivitātes ir ieviestas ikdienā pētījuma laikā, lai veicinātu pozitīvu dinamiku bērnu attīstībā. Atslēgas vārdi: Fiziskās aktivitātes, sadarbība, vecumposma raksturojums, daba

Theme of the paper: Organizing physical activities in nature to promote collaboration skills in 3-4 year olds Author of the paper: Linda Dāle Consultant of the paper: Dr. sc. admin. Ilvis Ābeļkalns Volume of the paper: 3 chapters, 26 sources of literature, 5 appendices, 41 pages in total Aim of the research: to study the possibilies of promoting collaborative skills in 3-4 year olds by using physical activities in nature. Paper consists of 3 chapters. The first chapter describes the theoretical approach for collaborative skills in 3-4 year olds. The second chapter describes the role of physical environment and movement play for promoting collaborative skills. The third chapter offers and describes possible activities for 3-4 year olds. During the study the activities from this chapter has been introduced on a daily bases to promote a positive dynamics in child development. Key words: physical activities, collaboration, age characteristics
Organizing physical activities in nature to promote collaboration skills in 3-4 year olds
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Fiziskās aktivitātes; Sadarbība; Vecumposma raksturojums; Daba