Atbalsta sadaļa dokumentu vadības sistēmai “Lietvaris” - Arzovs, Audris (Latvijas Universitāte, 2019)
Atbalsta sadaļa dokumentu vadības sistēmai LIETVARIS ir datu administrēšanas rīks, kas tiek veidots pēc sistēmas konsultantu pieprasījuma, lai paātrinātu darbinieku darbu, atvieglojot dažādu datu izguvi viegli pārlasāmā un apstrādājamā veidā. Sadaļa sastāv no dažādām apakšsadaļām, kuras ievērojami atvieglos konsultantu darbu, jo darbinieki spēs piekļūt nepieciešamajai informācija daudz ātrāk, kā arī, iegūstot nepieciešamo informāciju, konsultanti spēs dalīties ar šo informāciju ar atsevišķām iestādēm, kuras pieprasa dažāda veida datus. Sadaļas funkcionalitāti nodrošina papildus izveidotā sadaļa - “Administrēšanas iestatījumi” - sarakstā ”Iestatījumi”, kura parādās lietotājiem ar tiesībām izmantot šo sadaļu un kura sastāv no sešām saskarnēm, kuras izmanto vienu šablonu. Saskarnes viena no otras atšķiras ar datu izgūšanas veidiem, piemēram, trīs saskarnes pieprasa ieejas datus un pārējās trīs nepieprasa jeb saraksts tiek izgūts, tad, kad tiek atvērta atbalsta sadaļa. Gandrīz visos sarakstos ir iespējama grupēšana, kārtošana un filtrēšana, lai ātrāk varētu atrast vajadzīgos datus.

Support section for document management system LIETVARIS is a data administration tool which is being made by consultants request to accelerate their daily tasks and to ease data retrieval in an easy understandable and processable way. The section contains sub-sections which will massively facilitate the work of consultants because employees will have the possibility to get access to data much quicker than before. That also results in faster data exchange between the client and the consultant on various topics that are covered in the support section. The section in the navigation list “Options” provides the functionality of the support section which only shows to users who have the access rights. It contains six interfaces made out of one template. The only difference between these interfaces are the functionality for example some of the interfaces need an input data but some don’t. The data processing enhancement is provided by added grouping and filtering functionalities to some of the retrieved data lists.
Support section for document management system “Lietvaris”
Keywords: Datorzinātne; LIETVARIS; Kendo; Angularjs; spējā programmatūras izstrāde