Latvijas Valsts universitātes vēsture, 1940-1990 - Latvijas Universitāte (Latvijas Universitāte, 1999)
Saturs (nodaļas): Scientiae et patriae "Zinātnei un Tēvzemei". Ievadam. LVU historiogrāfijas un avotu apskats. Atskats LU darbībā (1919-1940). Latvijas Valsts universitāte (1940-1941). Universitāte Rīgā (1941-1944). UNRRA Universitāte un Baltijas Universitāte (1945-1949). Latvijas Valsts universitāte (1944-1990). Studenti un studijas LVU (1944-1990). Zinātniskais darbs LVU (1944-1990). Latvijas Komunistiskās partijas LVU pirmorganizācija: ideoloģija un darbība (1944-1990). Politiskā audzināšana un pretošanās kustība. Studentu sabiedriskais darbs, kultūras dzīve, sports un atpūta (1940-1990). Latvijas Universitāte (1991-1998). Izskaņai un ieskaņai.
History of the State University of Latvia, 1940-1990
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Latvijas Universitāte; Latvijas Universitātes vēsture; Studiju process Latvijas Universitātē; Zinātne Latvijas Universitātē; Ideoloģija Latvijas Universitātē; Politika Latvijas Universitātē; Studentu sadzīve; Kultūra Latvijas Universitātē; University of Latvia; History of the University of Latvia; Scientific research at the University of Latvia; Study Process at the University of Latvia