Elementu identifikācijas metožu salīdzinājums farmaceitiskajos paraugos - Sleže, Velta (Latvijas Universitāte, 2019)
Elementu identifikācijas metožu salīdzinājums farmaceitiskajos paraugos. Sleže V., zinātniskais vadītājs Mg. Chem. Bērtiņš M. Bakalaura darbs, 43 lappuses, 15 attēli, 12 tabulas, 31 literatūras avoti. Latviešu valodā. Organisko vielu sintēzēs tai starpā farmaceitisko preparātu ražošanā nereti tiek izmantoti katalizatori, lai ražošanas process notiktu ātrāk. Katalizatoru atliekas galaproduktā nav vēlamas, it īpaši farmaceitiskajos preparātos, kuri tiek lietoti cilvēku uzturā. Ir noteiktas direktīvas, kuras ierobežo katalizatoru maksimālās devas farmaceitiskajos preparātos. Tāpēc ir sastādītas ķīmiski analītiskās metodes, kuras spēj noteikt, cik daudz ir palikuši katalizatoru atlikumi.

Comparison of element identification methods in pharmaceutical samples. Sleze V., supervisor Mg. Chem. Bertins M. Bachelor thesis, 43 pages, 15 figures, 12 tables, 31 literature references. In Latvian. In the synthesis of organic substances, catalysts are often used in the manufacture of pharmaceutical samples to make the production process faster. Residues of catalysts in the final product are not desirable, especially in pharmaceutical samples for human consumption. There are directives that limit the maximum doses of catalysts in pharmaceutical products and samples. Therefore, chemical anaytical methods have been developed that are able to determine how many catalyst residues are left.
Comparison of element identification methods in pharmaceutical samples
Keywords: Ķīmija; FARMACEITISKIE PARAUGI; INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA; NIĶELIS; ELEKTROTERMĀLĀ ATOMABSORCIJAS SPEKTROMETRIJA; MIKROVIĻŅU MINERALIZĀCIJA