SIA "Papīrfabrika "Līgatne"" attīstības iespēju izvērtējums - Lemberga, Klinta (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba mērķis ir veikt uzņēmuma attīstības iespēju izvērtējumu, atklāt trūkumus un nepilnības, kā arī izvērtēt uzņēmuma nozīmi Līgatnes novadam un izstrādāt priekšlikumus attīstības pilnveidošanai. Darbā sniegts SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” un nozares vispārīgais raksturojums un analīze. Darbā izzināti viedokļi par finanšu analīzes rādītāju aprēķiniem, apkopoti secinājumi un ieteikumi uzņēmuma vadībai, analizētas uzņēmuma attīstības iespējas. Pētījumā secināts, ka analizēto pārskata gadu laikā uzņēmuma finansiālais stāvoklis nav stabils. SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” ir liels saistību apjoms, kas traucē uzņēmuma veiksmīgai attīstībai. Darbā veiktā analīze un pētījums pamatojas uz LR likumdošanas aktu prasībām, Latvijas un ārvalstu zinātnieku darbiem, internetā pieejamiem materiāliem, kā arī SIA „Papīrfabrika „LĪGATNE”” nepublicētiem datiem. Darbs satur 84 lapas, 5 attēlus, 16 tabulas, 3 pielikumus. Atslēgvārdi: attīstība, analīze, grāmatvedība

Target of the master's work is to assess enterprise's development, to discover gaps and weaknesses, as well as to evaluate the importance of the enterprise at Ligatnes region and to develop proposals for advancements perfection. Master's work contains general Ltd. Paper Mill „Ligatne” and industry characteristics and analysis. Master's work comprises inquired opinions on the financial analysis parameter estimates, summarized conclusions and recommendations to management of enterprise, analyzed business development opportunities. The study concluded that the company’s financial situation is inconsistent at the report analyzed years. Master's work analysis and research is based on the legislation of the Republic of Latvia, Latvian and foreign scientific works, materials available on the Internet, as well as Paper Mill "Ligatne" Ltd. unpublished data. Master's work contains 84 page, 5 images, 16 charts, 3 attachments. Keywords: development, analysis, accounting
Evaluation of Developement Opportunities in Paper Mill "Ligatne" Ltd
Keywords: Ekonomika