Masu literatūra kā grāmatzinātnes problēma - Pimanova, Anna (Latvijas Universitāte, 2011)
Masu literatūras pētniecības problēma pēdējos gados ir īpaši aktualizējusies gan rietumu valstīs, gan postpadomju bloka valstīs, tai skaitā arī Latvijā. Ir attīstījušās vairākas pētniecības pieejas, kas ļauj masu literatūru skatīt starpdisciplinārā plaknē. Pētījuma mērķis ir izpētīt masu literatūras fenomenu grāmatzinātnē, apzinot pētnieciskās pieejas un pieredzi. Pētījuma rezultāti: 1) masu literatūras tendenču teorētiskais apskats; 2) noteiktas masu literatūras tendences; 3) noteikti masu literatūras autori, darbi, tulki un izdevēji latviešu grāmatniecībā, balstoties uz pētījumos pieejamās informācijas.

Mass literature became a topical issue in current research of western and post-soviet countries, including Latvia. Several approaches have developed which allow doing interdisciplinary research. The master thesis aims to the phenomenon of mass literature in the context of book science identifying research approaches and experience. Results of thesis are: 1) theoretical review on tendencies in mass literature study in the context of book science and book publishing 2) identified mass literature tendencies and Latvian research experience in the field of book science; 3) identified translated authors, works, translators and in the publishing history of Latvia.
The Problem of Mass Literature in a field of Book Science
Keywords: Komunikācijas zinātne