Inovatīvās darbības attīstības tendences Latvijas mazajos uzņēmumos. - Daibe, Sandija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba mērķis ir raksturot inovāciju un inovatīvo darbību un izpētīt tās uzņēmējdarbības attīstības virzienus Latvijas mazajos uzņēmumos. Darbs tiek veidots, balstoties uz inovatīvās darbības attīstības nozīmi pasaulē un tās nozīmīgo tirgus ietekmi. Pētījumā galvenie uzdevumi bija inovāciju, mazo Latvijas uzņēmumu un to inovatīvās darbības tendenču raksturošana un secinājumus un priekšlikumus veikšana. Pētījumā tika secināts, ka visā pasaulē inovācijas lielākoties tiek ieviestas pateicoties mazo uzņēmumu darbībai, kas liek arī lielajiem uzņēmumiem pielāgoties jaunajai tirgus situācijai, un Latvijā lielākā daļa uzņēmumu skaita sastāda mikro un mazie uzņēmumi, kas spēj darboties inovatīvi un piedāvāt savu preci arī ārvalstīs.

The aim for Bachelor thesis was to describe innovation and to research the development tendencies of it in Latvian small businesses. The thesis is mostly based on the influence to the market by innovative development. The main tasks were describing innovation, Latvian small businesses and their innovation tendencies and making conclusions and proposals based on the research. The study found that innovation is mostly introduced to the world by small businesses, that pressures big companies to adjust to the new market situation, and that most of Latvian businesses are mikroand small businesses that are able to work innovative and have the ability to offer their product to foreign countries.
Development trend of innovative activity in Latvian small businesses.
Keywords: Vadībzinātne; inovācija; inovatīvā darbība; Latvija; mazie uzņēmumi; attīstība