Apzinātības aspektu saistība ar izdegšanu un perfekcionismu - Tiļļa, Zinta (Latvijas Universitāte, 2018)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas saistības pastāv starp apzinātības aspektiem, izdegšanu un perfekcionismu. Pētījuma izlase sastāv no 202 respondentiem vecumā no 18 līdz 77 gadiem, kuri elektroniski aizpildīja Apzinātības piecu aspektu aptauju, Maslačas izdegšanas aptauju un Perfekcionisma aptauju. Pētījumā tika izvirzītas trīs hipotēzes un viens pētījuma jautājums. Pētījuma rezultāti norāda uz to, ka apstiprinās visas trīs pētījumā izvirzītās hipotēzes. Var secināt, ka pastāv statistiksi nozīmīgas saistības starp apzinātības aspektiem, izdegšanu un perfekcionismu.

The aim of this study is to find out what relations exist between facets of mindfulness, burnout and perfectionism. The research sample consists of 202 respondents, age between 17 and 77 years, who electronically filled out Five Facet Mindfulness Questionnaire, Maslach Burnout Inventory – General Survey and Almost Perfect Scale-Revised Short Form. There are three hypotheses in this study and one study question. The results of the study indicate that all three hypotheses in this research are confirmed. There are statistically significant relationships between facets of mindfulness, burnout and perfectionism.
The relationship between the facets of mindfulness, burnout and perfectionism
Keywords: Psiholoģija; apzinātības aspekti; izdegšana; perfekcionisms; neadaptīvais perfekcionisms