Noliktavas preču uzskaites informācijas sistēmas izstrāde un ieviešana - Šeļegovskis, Aivars (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā tiek izstrādāta un ieviesta noliktavas preču uzskaites informācijas sistēma. Uzņēmumam ofisā ir neliela noliktava, kurā glabājas medikamenti. Nepieciešams uzskaitīt izlietojumu un krājumus. Informācijas sistēmas uzdevums ir atvieglot uzņēmuma darbinieku un tieši noliktavas administratora darbu. Šāda sistēmas izveide nodrošina datu uzglabāšanu, izvadi, automatizāciju un pēctecību. Rezultātā tiek patērēts mazāk laika šīm darbībām un tiek celts darba ražīgums. Pirms informācijas sistēmas ieviešanas, tā tiek izstrādāta. Sistēmas izstrādē tiek salīdzinātas programmatūras alternatīvas un izvēlēta uzņēmuma prasībām atbilstošākā. Noliktavas sistēma tika veidota pēc 3 līmeņu arhitektūras: klients, tīmekļa serveris un datu bāzes vadības sistēma. Pēc tam tika projektēta pati noliktavas uzskaites sistēma. Ņemtas vērā tiek uzņēmuma vajadzības un visas iesaistītās puses, lai apzinātu kādu informāciju datu bāzei ir jāuzkrāj, un kā pareizi to atspoguļot. Projektēšanā ietilpa datu bāzes vadības sistēmas relāciju modeļa konstruēšana, saskarnes formās veicamie uzdevumi un nepieciešamais datu atspoguļojums pārskatu formās. Pēc projekta izstrādes ir jau gatava sistēmas konstrukcija, kuru atliek realizēt uz servera. Sistēmas ieviešanā tiek apskatīta informācijas sistēmas uzstādīšana un administrēšana, kur tiek parādīti praktiski veicamie darbi. Pēdējā nodaļā ir veikta izvēlētās un alternatīvās programmatūras ekonomiskā analīze. Tiek uzskaitītas projekta izmaksas, aparatūras izmaksas un uzturēšanas izmaksas. Darba beigās ir apkopoti svarīgākie secinājumi. Atslēgas vārdi: Datu bāzes vadības sistēma, Informācijas sistēmas izstrāde, Brīvprogrammatūra, Serveris.

Bachelor is about stock managment information system development and implementation. Medicaments are stored in office stock which is little part of all available units. Necessary is to known usage and store. Main task for information system is to lighten daily work for companies employees and stock administrator. System need to provide saved data, reports, automatization and succesion. Less spended time for these operations and more efficient work is result of such developed and implemented system. Before implementation of information system it has been developed. In development has been compared software alternatives and maked suitable choice for companies requirements. Stock management information system has designed in 3 level architecture: client, web server and database management system. After that has been designed stock management information system. In project has been included requirements of company and other involved objects for exploration what kind of information need to store database and what will be the best way how to correctly display data. Development consist from construction of relation model in database management system, tasks for interface and necessary data display in reports. After development is prepared construction of system where the last step is to implement it on server. Implemantation include information about system installation and administration with best practices. Last chapter is about economical analysis of choosen and alternative software. There has been counted project, hardware and support expenses. Closing words are summerize of important conclusions. Key words: Database management system, Development of Information system, Free SoftWare, Server.
Stock managment information system development and implementation
Keywords: Vadībzinātne