Latvijas metālapstrādes tirgus - Usans, Juris (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā tiek pētīts Latvijas metālapstrades tirgus struktūŗa, tiek apkopoti un analizēti tirgus ekonomiskie rādītāji. Darba mērķis ir izvērtēt apkopotus datus lai veiksmīgi izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus Latvijas metālapstrādes tirgus problēmu risināšanai un sekmīgai nākotnes tirgus attīstībai. Darbs sastāv no trim nodaļām, kurās tiek raksturots un analizēts Latvijas metālapstrādes tirgus, tiek apkopoti tirgus ekspertu aptaujas rezultāti. Lai veiksmīgi sasniegtu autora darba mērķi un izpildītu izvirzītos uzdevumus, autors ir pielietojis savā darbā monogrāfisko, ekspertu un grafisko pētījumā metodes. Pētījuma rezultātā autors nonāk pie secinājuma, ka Latvijas metālapstrādes tirgus attīstās un šī attīstība turpināsies tuvākajos gados. Pētījuma rezultāta tika atklāti tirgus trūkumi, kuru veiksmīgai novēršanai autors ir izstrādājis priekšlikumus.

Bachelor's work is based on studying Latvian metalprocessing market structure, collecting and analyzing market’s economic indicators. The aim of the work is to assess the data collected in order to successfully draw conclusions and develop propositions for Latvian metalprocessing market successful future development. The work consists of three chapters, in which autor describes and analyzes Latvian metalprocessing market, assess market expert survey results. In order to successfully achieve the objectives of the author's work and fulfill the tasks, the author has used in his work monographic, experts and graphical study methods. During the study author comes to the conclusion that the Latvian metalprocessing market is developing and this development will continue in the coming years. The study reveales market failures. Autor provides propositions for the successful prevention of this failures.
Latvian metalprocessing market
Keywords: Ekonomika; metālapstrāde; eksports; nodarbinātība; izlaide; nozare