[Dievmātei veltīts breviārijs] [manuskripts] : [teksta fragments : pergaments] - Birgita, Svētā; Olavsons, Peters (My University, 2012)
Autori: Sv. Zviedrijas Birgita (1303-1373); Peters Olavsons no Skanninges (Petrus Ollovssons; Petri av Skänninge; miris 1378). Autori uzzināti: Den heliga Birgitta, Officium parvum beate Marie Virginis, ed. Tryggve Lundén, Acta Universitatis Upsaliensis, Studia Historico-Ecclesiastica Upsaliensia, Vol. 27-28. - Lund, 1976. ; Sancta Birgitta, Sermo Angelicus (Revelationes XI), ed. Sten Eklund. - Uppsala: Almqvist and Wiksells, 1972. Pergaments (kazāda), dubultlapa ar nogrieztām malām, polihroms teksts (gallu tinte, tempera) lapas abās pusēs. Teksts vietām padzisis. Teksta bloka izmērs: 9x13,5 cm. Vienā lapā 16 teksta rindiņas. Lombardi zilā krāsā, rubrikas sarkanā krāsā. Teksts šai dubultlapā veidojas secīgi, tādējādi norādot, ka savulaik tā bijusi iesējuma centrālā lapa (grāmatas vidus). Restaurējusi restauratore-meistare Ārija Ubarste 2006. gadā. Fragments ietver sadaļu par liturģiju svētdienas noktirnēs. Breviārijā iekļauti lasījumi no Revelationes XI, 2: 16-17 un XI, 3:1-13.
Officium parvum beate Marie Virginis
Revelationes
Keywords: Lūgšanas; Breviāri