Ihtiocenožu struktūras Latvijas mazajās un vidējās upēs - Doroško, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „Ihtiocenožu struktūra Latvijas mazajās un vidējās upēs”. Savā darbā apskatīju tēmas, kas saistītas ar ihtioloģijas jautājumiem: Latvijas zivju fauna un tās veidošanās, upju zivis (saldūdens un ceļojošās zivju sugas), zivju sabiedrības ietekmējošie faktori: dabīgie (upes baseina morfoloģija, biotopa daudzveidība, temperatūra u.c.) un antropogēnie (zemes lietošanas veids upes sateces baseinā), kā arī ieskats upju tipoloģijā un mazo un vidējo upju īpatnības. Darbā izmantoju ES un Latvijas normatīvos aktus, kas saistīti ar zivju un to biotopu aizsardzību un upju tipoloģiju. Pirmā nodaļa, kas ir literatūras apskats, sastāv no vairākām apakšnodaļām. Otrā nodaļa ir materiāli un pētniecības metodes. Darba rezultātu daļā analizēta ihtiocenožu struktūra Latvijas mazajās un vidējās upēs. Darbs papildināts ar 11 attēliem un 12 tabulām, lapu skaits bez pielikumiem 55, izmantoti 66 literatūras avoti. Atslēgvārdi: zivju sugas, zivju sabiedrības, ekoloģiskās ietekmes faktori, mazās upes, vidējās upes.

The topic of my work is “The structure of fish communities in small and medium streams of Latvia”. I have studied different subjects, connected to ichthyology questions: fauna of Latvian fishes and its formation, stream fishes (fresh-water and traveling breeds), factors that affect fish society: natural (morphology of river basin, temperature, diversity of biotope etc.), anthropogenic (land use in river basin) and also the small rivers and typology of rivers. In my work I also use EU and Latvian laws and regulations which are connected with fish and its biotope protection and typology of rivers. The first chapter, which is the literature review, and which contains a number of subdivisions, is where I have studied fish and their affecting factors. The second chapter is materials and researches. The chapter of results is dedicated to analysis of structure of fish communities in small and medium streams of Latvia. To make my work brighter I used 11 images and 12 tables. Work consists of 55 sheets with 66 references. Keywords: breeds, communities, ecological influence, small streams, mediums streams, typology.
The Structure of Fish Communities in Small and Medium-sized Streams of Latvia
Keywords: Vides zinātne