Medicīnas zinātnes komunikācija Latvijā Covid-19 pandēmijas laikā - Hartpenga, Līga (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darbā “Medicīnas zinātnes komunikācija Latvijā Covid-19 pandēmijas laikā” tiek analizēta šīs komunikācijas disciplīnas specifika krīzes situācijās, kas saistīta ar zinātnieku un ekspertu publisko komunikāciju, zinātnes jautājumu nonākšanu mediju un politiskajā dienaskārtībā, zinātnes ētiku, zinātnes kā politiskās komunikācijas aspektiem un sabiedrības uzvedību. Darba teorētiskajā daļā tiek padziļināti tiks pētīta literatūra par zinātnes komunikāciju, zinātnes komunikāciju dezinformācijas laikmetā, starptautiskas gadījumu analīzes, zinātnes ētikas un atvērtās zinātnes specifika, zinātnes komunikatoru kompetence, dienaskārtības teorija un sabiedrības uzvedības pētniecība krīzes situācijās. Tika veikta ar zinātni un medicīnu, medicīnas izglītību, sabiedrības veselības izglītību saistīto institūciju zinātnes komunikācijas kontentanalīze digitālajos medijos, tika veiktas intervijas ar minēto institūciju ekspertiem un komunikācijas speciālistiem, kā arī, lai skaidrotu sabiedrības viedokli par zinātnes komunikāciju pandēmijas laikā, tika veikta auditorijas aptauja. Darba struktūru veido teorētiskā, metodoloģiskā, empīriskā daļa un secinājumi.

The master's thesis "Communication of medical science in Latvia during the COVID-19 pandemic" analyses the specifics of this communication discipline in crisis situations related to public communication of scientists and experts, the inclusion of scientific issues on the media and political agenda, the ethics of science, aspects of science as political communication and society behavior. In the theoretical part of master’ s theses consist of literature on science communication, science communication in the age of disinformation research, international case analysis, the specifics of scientific ethics and open science, competence of science communicators, agenda setting theory and research of public behavior in crisis situations. A content analysis of scientific communication in the digital media of institutions related to science and medicine, medical education, and public health education was conducted, interviews with experts and communication specialists of these institutions were conducted, and an audience survey was conducted to explain public opinion on science communication during the pandemic.
Communication of medical science in Latvia during the Covid-19 pandemic
Keywords: Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija; Zinātnes komunikācija; Pandēmija; Covid-19; Sabiedrības veselība; Sabiedrības uzvedība