Latvijas un Igaunijas IKT nozaru konkurētspēja - Grauze, Kristers (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba tēma ir „Latvijas un Igaunijas IKT nozaru konkurētspēja” Darba mērķis ir piedāvāt risinājumus Latvijas IKT nozares konkurētspējas veicināšanai, vadoties pēc Portera dimanta modeļa attiecībā pret Igauniju. Darbu veido ievads, trīs nodaļas, secinājumi un priekšlikumi, literatūras saraksts un pielikumi. Darbā tiek apskatīts konkurētspējas jēdziens un tā attīstība dažādās tirdzniecības teorijās, dažādie rāmji konkurētspējas noteikšanai, Portera dimanta modelis konkurēstpējas noteikšanai, un veikta Latvijas un Igaunijas IKT nozaru analīze atbilstoši Portera dimanta modelim. Maģistra darba apjoms ir 71 lpp, darbā lietoti 11 attēli. Darbā izmantoti 154 literatūras avoti un 4 pielikumi.

The topic of the master thesis is „ICT Industry competitiveness in Latvia and Estonia”. The aim of master thesis is to supply suggestions for inceasing competitiveness level of Latvia in accordance within Porter diamond model agains Estonia Master thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions and proposals, list of references and appendixes. During the work author views theoretical concepts of competitiveness and it’s development trough ttime, different framerworks for evaluation of competitiveness, Porter’s Diamond model of competitiveness, and takes analysis of Latvian and Estonian ICT industries according to Porter’s diamond model. The master thesis consists of 71 pages, 11 pictures. There are used 154 different references and 4 appendixes. .
ICT industry competitiveness in Latvia and Estonia
Keywords: Ekonomika; IKT nozare; konkurētspēja; Latvija; Igaunija; dimanta modelis