Atklātā pirmkoda programmatūras izmantošanas iespējas vidusskolā - Zupa, Aigars (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarbs “Atklātā pirmkoda programmatūras izmantošanas iespējas vidusskolā” Diplomdarba mērķis ir izpētīt atklātā pirmkoda programmatūras piemērotību un izmantošanas iespējas vidusskolā. Teorētiskajā daļā ir apkopota informācija par atklātā pirmkoda programmatūras ideoloģiju un vēsturi, tiek piemeklētas programmas, kas ir piemērotas vidusskolu vajadzībām. Tiek salīdzinātas Windows un Linux operētājsistēmas. Aprakstīts kā atklātā pirmkoda programmatūra tiek izmantota Eiropā un Latvijā. Praktiskajā daļā tiek veikta skolēnu viedokļa analīze par atklātā pirmkoda programmatūru. Tiek izpētīti iespējamie atklātā pirmkoda programmatūras risinājumi datorklasēm. Un izstrādāta mācību programma atklātā pirmkoda programmatūras pulciņiem skolā.

Graduation work “The usage possibilities of open source software in high school” The objective of graduation work is to explore the suitability and usage possibilities of open source software in high school. The theoretical part includes information about history and ideology of open source software, the suitable software for high schools are located. Windows and Linux operating systems are compared. The examination of open source software use in Europe and Latvia is made. Practical part contains analysis of student opinion about open source software. The possible solutions of open source software in computer classes are explored. And open source software acquisition program for facultative studying in schools is made.
Usage Posibilities of Opensourse Soft ware in Secondary School
Keywords: Pedagoģija