Pierādījumi un operatīvajās darbībās iegūtās ziņas kriminālprocesā - Papulis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba ar nosaukumu „Pierādījumi un operatīvajās darbībās iegūtās ziņas kriminālprocesā” mērķis ir izpētīt operatīvo darbību un speciālo izmeklēšanas darbību atšķirības un informācijas pielietojumu, ko iegūst šo darbību laikā, šo pasākumu reglamentējošos tiesību aktus, konstatēt trūkumus un izpētes gaitā rast ieteikumus šo problēmu risināšanā, izpētīt amatpersonu tiesības un pienākumus kriminālprocesā. Pētījuma gaitā iezīmējās vairāki problēmjautājumi, kuru risinājumus autors sniedz darba kopsavilkumā. Pirmajā nodaļā autors izskaidro izmeklēšanas darbību, speciālo izmeklēšanas darbību, operatīvo darbību un pierādījumu saturu un dažādas ar šiem jautājumiem saistītas problēmas. Tiek pakāpeniski izanalizēts jautājums par speciālo izmeklēšanas darbību iekļaušanu Kriminālprocesa likumā, to pozitīvajiem aspektiem, kā arī to negatīvajiem aspektiem. Darba otrā nodaļa tiek veltīta pierādījumu un operatīvo darbību laikā iegūto ziņu procesuālās kārtības novērtēšanai un apzināšanai. Šī nodaļa iekļauj jautājumus par pierādījumu un ziņu iegūšanas pamatu, kā arī kā arī pierādījumu un ziņu iegūšanas subjektiem, to tiesībām, pienākumiem un kompetenci. Savukārt darba trešā nodaļa – Pierādījumu un operatīvo darbību laikā iegūto ziņu procesuālā nostiprinājuma forma – norāda kādā kārtībā ir nostiprināmas ziņas Kriminālprocesa likuma ietvaros.

The Bachelor paper entitled „Aquired intelligence and evidence during operational activities in criminal procedures’’ is to explore the operational activities and special investigative activity’s, and diferences between them, the use of information, obtained during these operations, their regulatory legislation, identify gaps and find recommendations to address these problems, rights and obligations of officials in the criminal procedure. During the research that features a number of challenges, author finds some solutions for these problems that are provided at summary of the work. At the first chapter author explains the of the investigations, special investigative activity’s, operational activities, and proof content and a variety of issues related to these problems. Author also analyzes the inclusion of special investigative activity’s into the Criminal Procedure Law, the positive aspects as well as negative aspects. The second chapter includes questions about the evidence and post acquisition basis, as well as evidence collection entity, their rights, responsibilities and competences. Turn in chapter three – procedural for of aquired intelligence and evidence during operational activities - shows how the information is enhanced in the Criminal Law framework.
Aquired intelligence and evidence during operational activities in criminal procedures
Keywords: Juridiskā zinātne