COVID-19 pandēmijas ietekme uz hipotekāro kredītu tirgu Latvijā - Šillere, Elīza (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Hipotekārā kredīta tirgus Latvijā COVID-19 pandēmijas laikā”. Darba tēma ir aktuāla, jo COVID-19 pandēmijas ietekme uz Latvijas ekonomiku ir bijusi nozīmīga, tāpēc ir svarīgi arī izanalizēt, kā ir mainījusies hipotekārā kreditēšana, kas veido salīdzinoši lielu daļu no Latvijas finanšu iestāžu kredītportfeļa. Darba mērķis ir izanalizēt hipotekārā kredīta tirgu Latvijā COVID-19 pandēmijas laikā, izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus tā pilnveidošanai. Darba apjoms kopā ar pielikumiem ir 68 lpp., kas sastāv no 3 nodaļām, 7 apakšnodaļām un 2 pielikumiem. Pētījuma laikā tika secināts, ka pēc COVID-19 pandēmijas radītā satricinājuma hipotekārās kreditēšanas apjoms palielinājās. To visvairāk ietekmēja patēriņa cenas, darba samaksa un mājokļu cenas.

Bachelor thesis is “Mortgage loan market in Latvia during the COVID-19 pandemic”. Topic is relevant because the impact of COVID-19 pandemic on Latvia's economy has been significant, so it is also important to analyze how mortgage lending has changed, which constitutes a relatively large part of the loan portfolio of Latvia’s financial institutions. The aim of thesis is to analyze the mortgage loan market in Latvia during the COVID-19 pandemic, draw conclusions and put forward proposals for improvement. The size of thesis with attachments is 68 pages, including 3 chapters, 7 subchapters and 2 attachments. The study finds that mortgage lending increased following the shock caused by the COVID-19 pandemic. It was mostly impacted by consumer prices, wages and house prices.
Impact of COVID-19 pandemic on mortgage loan market in Latvia
Keywords: Ekonomika; COVID-19; hipotēka; kreditēšana; faktori; regresija