Ikšķiles transformācijas un to atspoguļojums virtuālā telpā - Zvaigzne, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Ikšķiles transformācijas un to atspoguļojums virtuālā telpā” mērķis ir noskaidrot vietas transformācijas izpausmes Ikšķiles pilsētā un lauku teritorijā, kā arī analizēt to cilvēku uztverē un atspoguļojumu virtuālā telpā. Maģistra darba tēmas izvēle ir saistīta ar Ikšķiles kā vietas un telpas straujo attīstību Rīgas pilsētas pievārtē, pieaugošo moderno tehnoloģiju lomu cilvēku ikdienā, kā arī ar autora profesionālo darbību Ikšķiles novadā - gandrīz desmit gadus autors ir strādājis mērniecības jomā. Maģistra darbs rakstīts ar mērķi izpētīt vietas transformācijas izpausmes no cilvēka ģeogrāfijas konceptuālā skatījuma, lielo pilsētu reģionu ietekmē, analizēt ietekmes un atspoguļojumu virtuālā telpā.

Master`s thesis „ Ikskile’s transformations and their reflections in virtual space” purpose is to elucidate expressions of place transformations in Ikskile and rural areas, analyze the perception of space transformations and it`s reflections in virtual space. The Masters theme is based on Ikskile`s space rapid development on the outskirts of Riga and the increasing role of modern technologies in everyday life. Based on the experience of the author`s professional activities in Ikskile – nearly ten years author has worked in the sphere of field surveying. The Masters Paper aim is to explore place transformations expressions from conceptual view of human geography, taking into context the influence of growth and development of major urban areas, analyze impact and reflections in virtual space.
Ikskile’s transformations and their reflections in virtual space
Keywords: Ģeogrāfija