Ziemas apstākļiem atbilstošas futbola infrastruktūras izveides projekts - Vilkaplāters, Miks (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba “Ziemas apstākļiem atbilstošas futbola infrastruktūras izveides projekts” mērķis ir veicināt futbola treniņu un spēļu nepārtrauktību ziemas apstākļos. Problēmas identificēšanai tika veikts pētījums par futbola attīstību Latvijā un raksturota šī brīža Latvijas futbola infrastruktūras noslodze, pieejamība un stāvoklis. Pētījumā tika noskaidrots, ka futbols ir daudzskaitlīgākais un populārākais sporta veids valstī, taču ziemas apstākļos ir ierobežotas iespējas nodrošināt treniņu un spēļu nepārtrauktību, kas mazina Latvijas futbola konkurētspēju Eiropas un pasaules līmenī. Problēmas risināšanai autores piedāvāja veikt piepūšamās halles būvniecību Rīgā, kurā koncentrējas lielākais futbolistu un futbola skolu skaits. Risinājums tiks izstrādāts projekta veidā.

The main goal of the Master's thesis "Winter football infrastructure development project" is to provide the continuity of football practices and games in winter conditions. To identify the problem, author made a study about the development of football in Latvia and the current load, availability and condition of football infrastructure in Latvia. The study revealed that football is the most numerous and popular sport in the country, but in winter conditions there are limited opportunities to provide the continuity of football practices and games, which reduces the competitiveness of Latvian football in the Europe and World football level. To solve the problem, the author proposed the construction of an Air Dome in Riga, where is registered the largest number of footballers and football schools. The solution will be developed in the form of a project.
Indoor football infrastructure development project
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; futbola attīstība Latvijā; futbola infrastruktūra; piepūšamā futbola halle