Radošais mācīšanas/mācīšanās stils angļu valodas pasniegšanā - Briede, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Šis Bakalaura darbsizmeklē radošuma pielietošanas nozīmi angļu valodas pasniegšanā. Šī darba mērķis ir izzināt radošos valodas mācīšanas paņēmienus un novērot kā tie tiek pielietoti vairākās angļu valodas nodarbībās. Pētījumā tika izmantotas tādas metodes kā teorētiskā un gadījuma izpēte. Lai pierādītu mērķi, tika pielietota metodiskās triangulācijas metode – šī darba autors novēroja trīs trešās klases angļu valodas nodarbības no dažādām skolām, kā vadlīnijas izmantojot paša autora veidotu nodarbību novērtējuma lapu, un, pēc nodarbībām, skolnieki aizpildīja aptaujas lapu, kas sniedza viņiem iespēju izpaust savas domas, grūtības un vēlmes attiecībā uz angļu valodas nodarbībām. Beidzot pētījumu, šī Bakalaura darba autors ir nonācis pie secinājumiem, ka radošās mācīšanas tehnikas ir vērtīgasangļu valodas pasniegšanā un būtu noderīgi tās pielietot angļu valodas nodarbībās. Atslēgas vārdi: radošums, radošums angļu valodas pasniegšanā, radošais mācīšanas stils, radošās mācīšanas tehnikas, spēles angļu valodas pasniegšanā, mēdiji angļu valodas pasniegšanā, stāstīšana angļu valodas pasniegšanā, drāmas paņēmiens angļu valodas pasniegšanā.

The present Bachelor thesis investigates the importance of creativity in ELT. The goal of this research is to study the techniques of creative language teaching and observe how they are applied in several English language lessons. Literature review and a case study were used as the research methods. To prove the goal, methodological triangulation method was applied -three 3rd grade English lessons from different schools were observed by the author of the paper, as a guideline taken a lesson evaluation sheet made by the author herself, and, afterwards, pupils filled in the questionnaire which gave them the opportunity to express their thoughts, difficulties and desires regarding the English language lessons. Evaluation sheets and questionnaires were analysed and compared to come to the conclusions. Having completed the research, the author of the Bachelor paper has come to the following conclusions – creative teaching techniques are beneficial for the English lessons and prove to be worthy of using. Key words: creativity, creativity in ELT, creative teaching style, creative teaching techniques, games in ELT, multimedia in ELT, storytelling in ELT, drama technique in ELT.
Creative Teaching/Learning Style in ELT
Keywords: Valodniecība; Creativity; Creativity in ELT; Creative teaching style; Creative teaching techniques; Games in ELT