Influenceru funkcijas Latvijas Televīzijas platformas “16+” saturā - Ulmane, Lota Elvīra (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba “Influenceru funkcijas Latvijas Televīzijas platformas “16+” saturā” mērķis ir veikt “Youtube” kanāla “LTV_16plus” videoklipu satura izpēti, kā arī uzzināt auditorijas attieksmi par influenceru izmantošanu šī kanāla saturā un veikt secinājumus par to, cik veiksmīgi tas ir izdevies. Darba teorētiskajā daļā tiek izpētīta divpakāpju plūsmas teorija un tās pielietojums, tāpat arī tiek apskatīta literatūra par sabiedriskajiem medijiem un, kā tie ir attīstījušies līdz mūsdienām, kā arī par influenceriem, auditorijas uzticamību un ietekmi uz tiem. Pētījumā tika izmantota kanāla “LTV_16plus” kontentanalīze, daļēji strukturēta intervija, kā arī tika veikta aptauja.

The aim of the bachelor's thesis "Functions of influencers in Latvian Television programme “16+”" is to research the content of "LTV_16plus" video clips of the "Youtube" channel, as well as to find out the audience's views about utilizing influencers in creating the content of this channel and to draw conclusions about how successful it has been. In the theoretical part of the work, the two-stage flow theory and its application are explored, as well as the literature on social media and how it has developed, as well as on influencers, audience trustworthiness and impact made on them. In its methodology, the research applied content analysis of the “LTV_16plus" channel, semi-structured interview, and also conducted a survey.
Functions of influencers in Latvian Television programme “16+”
Keywords: Komunikācijas zinātne; sabiedriskie mediji; influenceri; sociālie mediji; televīzija