Koprades telpa kā mūsdienu biroja alternatīva - Kozlovska, Sanija Nika (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarbā “Koprades telpa kā mūsdienu biroja alternatīva”, analizējot pieejamo literatūru, tiek pētīti jēdzieni, “koprades telpa” un “birojs”, un šiem jēdzieniem atbilstošo telpu izveides nosacījumi vēsturiskā un mūsdienu diskursā. Empīriskajā daļā, balstoties uz teorētiskajā daļā gūtajiem secinājumiem, tiek analizēti koprades telpu interjeri Latvijā, ASV un Taizemē, kā arī tiek veikta intervija ar vienu no Latvijā pieredzes bagātākajām biroja telpu projektētājām, arhitekti un interjera dizaineri Zani Teteri. Radošajā daļā, pielietojot iegūtās teorētiskās zināšanas, tiek izstrādāts interjera dizaina projekts koprades telpai. Darbs sastāv no četrām nodaļām: pirmajā nodaļā tiek aplūkoti biroju veidi, otrajā nodaļā tiek pētīts koprades telpu jēdziens, to rašanās vēsture, koprades telpas interjera izveides nosacījumi un nākotnes attīstība. Trešajā nodaļā tiek analizēti koprades telpu interjeri, ceturtajā nodaļā izstrādāts projekta apraksts, rasējumi un vizualizācijas. Diplomdarba apjoms, neskaitot pielikumus, ir 62 lappuses. Darbā iekļauti 34 attēli, 1 pielikums un 10 rasējumi. Atslēgvārdi : interjera dizains, koprades telpas, atvērts plānojums, birojs

In the diploma thesis "Coworking space as a contemporary Office" explores the origin of the term "coworking space" and "office" and what are the conditions for the creation of the premises corresponding to these terms in the historical and contemporary discourse. In the empirical part based on the conclusions obtained in the theoretical part the interiors of areas in Latvia, The USA and Thailand are analyzed and the interview with architect and interior designer Zane Tetere has been made. The creative part consists of an interior project for coworking space Diploma consists of four chapters: the first chapter explores the types of the offices, the second chapter explores the the history of their creation and the conditions for creating the interior of a coworking space. The third chapter analyzes the interiors of coworking spaces, the fourth chapter includes the project description, drawings and visualizations. The volume of the diploma excluding annexes are 62 pages. The work includes 34 pictures, 1 appendix and 10 drawings. Key words: interior design, coworking space, open plan, office
Coworking Space as a Contemporary Office
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; koprades telpas; atvērts plānojums; birojs