Latvijas starptautiskās tirdzniecības iespējas ar ES un citām valstīm - Kaspars, Andis (Latvijas Universitāte, 2012)
Viens no svarīgākajiem kritērijiem, kas raksturo ekonomiskās izaugsmes attīstību valstī, ir tās ārējā tirdzniecība. Preču ražošanas apjomu un kvalitāti, to spēju konkurēt starptautiskajā tirgū parāda jebkuras valsts ārējās tirdzniecības bilance, kurai ir liela loma visas maksājumu bilances analīzē kopumā. Maģistra darba mērķis: salīdzināt Latvijas starptautiskās tirdzniecības iespējas ar ES valstīm un trešajām valstīm. Pirmajā maģistra darba nodaļā pētītas starptautiskās tirdzniecības teorētiskās nostādnes, eksporta un importa klasifikācija, izzināts ārējās tirdzniecības regulēšanas mehānisms. Maģistra darba otrajā nodaļā raksturota Latvijas starptautiskā tirdzniecība – Latvijas ārpolitikas nostādnes attiecībā uz starptautisko tirdzniecību, analizētas eksporta un importa tendences, noskaidrotas starptautiskās tirdzniecības problēmas un produkcijas eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes plāns. Trešā darba nodaļa veltīta starptautiskās tirdzniecības specifikas izzināšanai starp Latviju un pārējām valstīm, īpaši izdalot ES dalībvalstis un NVS valstis. Atslēgvārdi (keywords): starptautiskā tirdzniecība, eksports, imports.

Foreign trade is one of the most important criteria characterized by economic growth in developing countries. Goods production and quality, their ability to compete in the international market debt of any country's foreign trade balance, plays an important role in all of the balance of payments analysis in general. The aim of master thesis: to compare the Latvian international trade with the EU countries and third countries. The theoretical framework of international trade, export and import classification, explore the mechanism of regulation of foreign trade and law are examined in the first section of the master thesis. The Latvian international trade - Latvian foreign policies relating to international trade, analysis of export and import trends, international trade issues clarified and production of export promotion and investment attraction plan are described in the second section. The third section is devoted to ascertaining the nature of international trade between Latvia and other countries, especially in dividing the EU member states and CIS countries. Tags (keywords): International Trade, Export, Import.
Latvian international trade with the EU and other countries
Keywords: Vadībzinātne